Contents
- 1 Spor salonu açmak ne kadar tutar?
- 2 Spor Salonu aylık ne kadar kazanıyor?
- 3 Kosgeb spora destek veriyor mu?
- 4 Spor salonu açmak için neler gerekir?
- 5 Spor salonu açmak için antrenörlük belgesi nasıl alınır?
- 6 Fizyoterapist spor salonu açabilir mi?
- 7 Spor salonu kaç metrekare?
- 8 Spor salonu açmak için nereye başvurulur?
- 9 Bir spor salonu nasıl olmalıdır?
- 10 Spor salonlarına hibe verilecek mi?
- 11 Spor salonlarına hibe desteği var mı?
- 12 KOSGEB hangi şartlarda destek veriyor?
- 13 Spor salonu işi karlı mı?
- 14 Cimnastik Salonu nasıl açılır?
- 15 Wellness belgesiyle spor salonu açılır mi?
Spor salonu açmak ne kadar tutar?
500 metrekarelik bir alana sahip spor salonu açma maliyeti 2021 yılında 300.000 TL ile 750.000 TL arasında olacaktır. 100 ile 500 metrekarelik bir alana sahip spor salonu açmanın maliyeti 2021 yılında 150.000 TL ile 400.000 TL arasında olacaktır.
Spor Salonu aylık ne kadar kazanıyor?
Yeni açılan salonlarda ilk 6 ay yüksek gelir elde etmek çok zordur. Bu süreçte ayda 3000 TL civarında bir kar elde edebilirsiniz. Ancak bir yıl dayanabilirseniz müşteri hedef kitleniz oturursa aylık olarak rahat 10000-15000 TL arasında kar elde etmek mümkün olacaktır.
Kosgeb spora destek veriyor mu?
KOSGEB spor ve eğlence eğitim kursları, spor tesislerinin işletilmesi, form tutma ve vücut geliştirme salonlarının faaliyetleri, kendi hesabına bireysel çalışan atlet, hakem, zaman tutucu, antrenör, spor eğitmeni vb. sporcuların faaliyetleri, spor ve eğlence amaçlı sporlara ilişkin destek hizmetler ile paraşüt, delta-
Spor salonu açmak için neler gerekir?
Bu belgeleri sıralarsak, salonun adı ve adresi ile uygulanacak spor dallarını belirten dilekçe, nüfus cüzdanı örneği, adli sicil kaydı, ikametgah belgesi, salona vekalet edebilecek biri, antrenörler, ticaret odasına kayıt olma belgesi, esnaf ve sanatkar kooperatifi tarafında verilecek belge, iş yeri açma belgesi,
Spor salonu açmak için antrenörlük belgesi nasıl alınır?
2. kademe fitness antrenörlük belgesi almak istiyorsanız ilgili federasyonun açacağı kurslara katılmanız gerekmektedir. Birinci kademe antrenörlük belgesini aldıktan sonra 1 yıllık süre sonrası ikinci kademe kursuna başvurabilirsiniz. Kursta başarılı olmanız durumunda belgeyi almaya hak kazanırsınız.
Fizyoterapist spor salonu açabilir mi?
Fizyoterapist yer açabilir mi? Fizyoterapistler, kendi başına sağlıklı yaşam merkezi ya da egzersiz danışma merkezi açabilmektedirler. Ayrıca Fizik Tedavi hekimiyle beraber Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Dal Merkezi açabilirler.
Spor salonu kaç metrekare?
Dinlenme yeri en az: 15 m² Toplam büyüklük en az: 170 m² Tavan yüksekliği ise en az: 2.50 m. olmalıdır. zorunludur. 7.1. ÇalıĢma sırasında, çalıĢma gurubunda bulunan sporcu sayısına yetecek kadar spor araç – gereçlerinin bulundurulması zorunludur.
Spor salonu açmak için nereye başvurulur?
Spor salonu açarken öncelikle başvurulması gereken kurumlar bulunduğunuz bölgeye bağlı olan belediye, gençlik ve spor il müdürlüğü ile vücut geliştirme fedarasyonudur.
Bir spor salonu nasıl olmalıdır?
Spor Salonu Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
- Spor salonu evinize ya da iş yerinize yakın olmalı
- Spor salonunun ücretinin bütçenize uygun olması önemli.
- Spor salonunun üye profiline bakmakta fayda var.
- Spor salonu size ek olanaklar sunmalı
- Spor salonunun çalışma saatlerine dikkat edin.
Spor salonlarına hibe verilecek mi?
KOSGEB spor alanında artık bir çok faaliyete destek vermeye mayıs 2021 itibarıyla vermeye başlamıştır. Böylece vücut geliştirme salonu açacaklara KOSGEB 93.13.01 NACE kodu ile Form Tutma ve Vücut Geliştirme Salonları Faaliyetleri olarak hibe verecektir.
Spor salonlarına hibe desteği var mı?
Sizlere jimnastikten, vücut geliştirmeye yani fitness dan futbola, paten ve bowling ile boks dallarına kadar içinde barındıran spor salonları derim. Üstelik 2021 itibarı ile ismini saymış olduğum tüm branşlar KOSGEB üzerinden de hibe desteği alabilmektedir.
KOSGEB hangi şartlarda destek veriyor?
– 2019 yılında asgari gelir hacmine ulaşmış olma kriteri: Covid-19’dan önce de aktif olduğu kabul edilen MKİ’ler başvuru yapabilecektir. 2019 yılında asgari 75.000 TL net satış hasılatı elde edilmiş olması, aktif işletme olmanın kanıtı sayılacaktır.
Spor salonu işi karlı mı?
Spor salonlarının elde edecekleri karlar, çok değişken olabilir. Hele ki yeni açılan salonlarda kar, ilk 6 ayda çok düşük olacaktır. Aylık 2000-3000 TL gibi bir ortalama mevcuttur. Fakat en az 1 yıl sonra salon oturduktan sonra aylık 10.000-15.000 TL gibi karlara ulaşmak mümkündür.
Cimnastik Salonu nasıl açılır?
İstenilen şartlar ise şu şekilde;
- Jimnastik salonunun tavan yüksekliği en az 2 m 40 cm olmalı
- Salonun bulunduğu alanda 2 tane 50’lik klima ya da aspiratör sistemine yer verilmeli.
- Bekleme ve dinlenme alanları
- Bay ve bayan için ayrı soyunma odaları, duş ve tuvalet yerleri.
- Soyunma odaları en az 15 metre kare olmalı
Wellness belgesiyle spor salonu açılır mi?
Wellness belgesi ile spor salonu açabilir miyim? Evet açabilirsiniz. Ancak Wellness -Yoga salonlarına özgü web sayfamızda belirtilen teknik koşulları yerine getirmelisiniz.