Contents
- 1 Push up hareketi nedir?
- 2 Knee push up ne işe yarar?
- 3 Knee push up nasıl yapılır?
- 4 Hindu push up hangi kasları çalıştırır?
- 5 Push up Jean ne demek?
- 6 Wide push up nasıl yapılır?
- 7 Dizden şınav ne işe yarar?
- 8 Diamond push up hangi kasları çalıştırır?
- 9 Handstand push up nereyi çalıştırır?
- 10 Jump squat hareketi nasıl yapılır?
- 11 Kneeling jump nasıl yapılır?
- 12 Dizüstü Plank nasıl yapılır?
- 13 Hindu push up nasıl yapılır?
- 14 Yukarı şınav nereyi çalıştırır?
- 15 Push ups hangi kasları çalıştırır?
Push up hareketi nedir?
Push – up egzersizi, yapabileceğiniz en temel egzersizlerden biridir. İlk aşamada dizler havadayken yapmakta zorlanabilirsiniz, işinizi kolaylaştırmak adına kendinizi geliştirene kadar dizlerinizi yere değdirerek destek alabilirsiniz. Bu hareket basittir ve akla gelebilecek herhangi bir yerde yapılabilir.
Knee push up ne işe yarar?
Knee push up hareketi dominant olarak vücudun özellikle göğüs bölümünü çalıştırır. Başlangıç klasik push up (şınav) pozisyonu alınız ve dizlerinizi yere bırakınız. Kolları ve bacakları senkron bir şekilde kullanmaya çalışın. Göğüs kaslarına odaklanan knee push up hareketi sizin favori hareketiniz olabilir.
Knee push up nasıl yapılır?
More videos on YouTube
- Eller yerle temas halinde aynı yöne bakıyor.
- Kollar gergin düz duruş
- Diz yerle temas halinde.
- Baştan dize kadar düz bir çizgi halinde dirsekler 90 derece bükülerek yere yaklaşılır.
- Tekrar vücut pozisyonu bozulmadan başlangıca dönülür.
Hindu push up hangi kasları çalıştırır?
Hindu Push Up – Hindu Şınav Omuz ve sırt kaslarınında en az göğüs kası kadar çalıştığı, ayrıca karın göğüs ve omuz kaslarının bir miktar esnediği bir egzersizdir.
Push up Jean ne demek?
Push Up Denim; likra ve recovery oranı yüksek kumaşlarla tasarlanan, kalçayı daha dik ve şekilli gösterme özelliğine sahip şekillendirici bir jean. Yan ve arka dikiş detaylarıyla kalçayı dik ve olduğundan daha yuvarlak gösteriyor.
Wide push up nasıl yapılır?
Wide Push – up hareketi normal push – up hareketine benzer. Hareket push – up hareketine göre eller daha geniş bir şekilde pozisyon alır. Vücudunuz topuktan başa kadar gergin ve tek bir çizgi üzerinde olmalıdır. Pozisyon düzgün olduğu zaman şınavı çekebilirsiniz.
Dizlerinizin yerde olduğu şınav pozisyonu ile alıştırma yaparak kol kaslarınızı biraz daha güçlendirebilirsiniz. Bu hareketin adı yarım şınavdır. Bunun için dizlerinizi yere koyarak, her zamanki pozisyonda şınav çekebilirsiniz.
Diamond push up hangi kasları çalıştırır?
Diamond push – up egzersizi ile evde göğüs ve arka kol kaslarınızı çalıştırabilir ve güçlenmesini sağlayabilirsiniz.
Handstand push up nereyi çalıştırır?
Omuz kaslarını evde geliştirebileceğiniz handstand pushup hareketini mutlaka deneyin. Vücut ağırlığınızı kullanarak omuzlarınızı çalıştırabileceğiniz egzersizlerden bir tanesi olan Handstand pushups, uygulaması zor ama bir o kadar faydalı bir egzersiz.
Jump squat hareketi nasıl yapılır?
Squat pozisyonunu alın, elleriniz göğüs hizasında birleşsin. Topuklardan kuvvet alarak kol ve bacaklarınız ile birlikte yukarı doğru zıplayın, yukarıda baştan aşağıya doğru düz bir çizgi oluşturulur. Tekrar squat pozisyonuna geçin. Hareketi seri şekilde tekrarlayın.
Kneeling jump nasıl yapılır?
Sıçrayıp dizlerimizi kendimize doğru çekiyoruz. Yere düşüp squatımızı yapıyoruz. Pozisyonu koruyarak kalçanızı sabitleyin ve core bölgenizi iyice sıkın. Başlarda 3 set 10-12 tekrar gibi setler halinde uygulayın alıştıkça tekrar ve set sayısını arttırın.
Dizüstü Plank nasıl yapılır?
Mat üzerinde yüz üstü şınav çeker gibi pozisyon alarak dirsekleriniz ve ayak parmaklarınızı yere koyarak bacaklarınızı omuz genişliği hizasında açmalısınız. Karın kaslarınızı sıkarak bu pozisyonda en az 15-20 saniye kadar sabit durmalı ve birkaç set halinde hareketi tekrarlamalısınız.
Hindu push up nasıl yapılır?
Başlangıç klasik push up (şınav) pozisyonu alınız. Kolları ve bacakları senkron bir şekilde kullanmaya çalışın. Öne giderken başınızı yukarı kaldırın kalçanızı aşağı indirin, geri giderken baş aşağıdayken kalçanızla pike yapınız. Daha önce Hindu push up tarzı bir hareket denemediyseniz yapamama durumunuz olasıdır.
Yukarı doğru çıkarken göğüs ve omuz kaslarınız, iniş sırasında ise arka kol kaslarınız çalışır. Şınav pozisyonunu korumak için de bacak, sırt ve karın kaslarınızı kullanırsınız. Yapması oldukça kolay olan şınav çekme egzersizi sayesinde bazal metabolizma hızınız artar ve daha fazla yağ yakarsınız.
Push ups hangi kasları çalıştırır?
Göğüs ve arka kol kasları için oldukça iddialı bir egzersiz olan close grip push – up birçok sporcunun gözdesi. Diğer şınav hareketlerine göre daha zor olması ve iç göğüs kaslarını daha iyi çalıştırması da close grip push – up egzersizini antrenman programınıza eklemeniz için sayabileceğimiz birkaç nedenden sadece birisi.