Contents
- 1 Egzersiz ve Spor Bilimleri mezunları ne iş yapar?
- 2 Spor Bilimleri öğretmen olabilir mi?
- 3 Egzersiz ve Spor Bilimleri mezunu antrenör olabilir mi?
- 4 Egzersiz ve Spor Bilimleri Lisans Programı Nedir?
- 5 Spor Üniversitesi nedir?
- 6 Spor yöneticiliği okuyan öğretmen olabilir mi?
- 7 Antrenör mezunu öğretmen olabilir mi?
- 8 Bölüm mezunları öğretmenlik yapabilir mi?
- 9 Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü formasyon alabilir mi?
- 10 Spor Bilimleri Fakültesi bölümleri nelerdir?
- 11 Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü Nedir?
- 12 Engellilerde Egzersiz ve spor Bilimleri Bölümü Nedir?
Egzersiz ve Spor Bilimleri mezunları ne iş yapar?
Programdan mezun olanlar, özel sektörde veya kamuda sporla ilgili birimlerde spor uzmanı ve fitness lideri olarak, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Merkez ve il teşkilatı ile federasyonlarda spor uzmanı olarak, federasyonlar ve spor kulüplerinde antrenör olarak, turizm alanında; su sporları, kara sporları, sosyo-
Spor Bilimleri öğretmen olabilir mi?
Egzersiz ve spor bilimi bölümünden mezun olan öğrenciler, sağlıklı yaşam uzmanı olarak görev yapabilir. Pedagojik formasyon sertifikası alan öğrenciler M.E.B.’na bağlı okullarda beden eğitimi ve spor öğretmeni olarak görev yapabilirler.
Egzersiz ve Spor Bilimleri mezunu antrenör olabilir mi?
Egzersiz ve spor bilimi bölümünden mezun olan öğrenciler, sağlıklı yaşam uzmanı olarak görev yapabilir. Seçmeli uzmanlık dalı olarak seçtikleri spor branşının bağlı olduğu federasyondan 2. kademe antrenörlük belgesi alır ve uzmanlık branşında antrenör olarak görev yapabilirler.
Egzersiz ve Spor Bilimleri Lisans Programı Nedir?
AUZEF’e bağlı olan Egzersiz ve Spor Bilimleri Programı, dört yıllık açıköğretim lisans programıdır. Programın Amacı; Beden eğitimi alanı ve spor endüstrisinin farklı alanlarında ihtiyaç duyulan, çağın toplumsal ve bireysel değerlerinin bilincinde, spor profesyonellerini yetiştirmektir.
Spor Üniversitesi nedir?
Spor Bilimleri Fakülteleri 4 yıllık eğitim veren bir kurumdur. Sbf’ler 4 bölümden oluşmaktadır. Bu bölümler Beden eğitimi öğretmenliği bölümü, Rekreasyon Bölümü, Spor Yöneticiliği Bölümü ve Antrenörlük Eğitimi Bölümleridir. Bu bölümleri hepsi birbirine yakın eğitim vermektedirler.
Spor yöneticiliği okuyan öğretmen olabilir mi?
Spor yöneticiliği bölümü mezun olan kişiler beden eğitimi öğretmenliği yapabilirler. Bunun için ön lisans eğitimlerini lisans eğitimine tamamlaması gerekmektedir. Aynı zamanda lisans eğitimine tamamladıktan sonra formasyon eğitimini de tamamlaması gerekiyor.
Antrenör mezunu öğretmen olabilir mi?
Pedagojik formasyon sertifikası, herhangi bir alanda eğitim gören bireylerin öğretmen olabilmeleri için öğretmenlik alan bilgisi derslerini aldığını gösterir bir belgedir. Antrenörlük bölümü mezunları pedagojik formasyon sertifika programlarını tamamlamaları durumunda öğretmen olabilmektedirler.
Bölüm mezunları öğretmenlik yapabilir mi?
Öğretmenlik yapmak isteyen kişiler okudukları bölüm sonrasında bu Pedagojik Formasyon eğitimi alarak yapabilirler.
Egzersiz ve Spor Bilimleri Bölümü formasyon alabilir mi?
5 Yıl önce yapılan değişiklik çerçevesinde Rekreasyon, Antrenörlük, Spor Yöneticiliği, Spor Bilimleri ve Egzersiz ve Spor Bilimleri bölümlerinden mezun olan adaylar hala daha formasyon alabilmektedir.
Spor Bilimleri Fakültesi bölümleri nelerdir?
Spor Bilimleri Fakültesinin Bölümleri Nelerdir?
- Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği.
- Antrenörlük Eğitimi.
- Spor Yöneticiliği.
- Rekreasyon.
- Engellilerde Egzersiz ve Spor Eğitimi.
- Egzersiz ve Spor Bilimleri.
Spor Bilimleri Fakültesi Rekreasyon Bölümü Nedir?
Rekreasyon; fiziksel, sosyal ve zihinsel sağlığı iyileştirerek yaşam kalitesini nasıl artırmanız gerektiğini keşfetmeye yardımcı olan çalışmaların bütünüdür. Her türlü insan için etkinliklerin ( spor, sanat, sağlık vb.) nasıl planlanması gerektiğini, yönetim ve sunum aşamalarını rekreasyon sayesinde öğrenmek mümkün.
Engellilerde Egzersiz ve spor Bilimleri Bölümü Nedir?
Engellilerde Egzersiz ve Spor Eğitimi Bölümünün genel amacı engelli bireylere spor yaptırma olanaklarını en üst düzeyde temin etmek ve engellilerin sportif etkinlikler ile rehabilite olmalarını sağlayacak uzman kişilerin yetiştirilmesini sağlamaktır.