Contents
- 1 Kurtajdan sonra rahim ne kadar zamanda toparlanır?
- 2 Kürtaj sonrası vücut ne zaman normale döner?
- 3 Kürtaj sonrası şişkinlik ne zaman geçer?
- 4 Kürtajdan sonra hormonlar ne zaman düzelir?
- 5 Kürtaj sonrası vücutta neler olur?
- 6 Kürtaj sonrası nelere dikkat etmek gerekir?
- 7 Kürtaj sonrası antibiyotik kullanmak şart mı?
- 8 Kürtaj sonrası ağrı ne kadar sürer?
- 9 Kürtajdan sonra kalan parça nasıl olur?
- 10 Kürtaj işlemi kaç dakika sürüyor?
- 11 Kürtaj ne kadar süre içinde yapılır?
- 12 Kürtaj olduktan sonra spor yapılır mı?
- 13 Kürtaj sonrası hamilelik belirtileri devam eder mi?
- 14 Vakumlu Kürtaj rahime zarar verir mi?
- 15 Kürtajdan sonra hamama gidilir mi?
Kurtajdan sonra rahim ne kadar zamanda toparlanır?
Kürtajdan sonra tekrar gebeliği düşünen hastalar rahmin ne zaman toparlanıp eski haline gelebilmesini araştırırlar. Genellikle doktorların iki ay gibi bir süreç içerisinde rahmin eski haline gelebileceğini söylerler.
Kürtaj sonrası vücut ne zaman normale döner?
Kürtaj sonrası aksi bir durum olmadığı sürece hasta taburcu olur olmaz sosyal hayatına kaldığı yerden devam edebilir. Operasyon sonrası tam iyileşme 10-15 gün içinde sağlanmış olur.
Kürtaj sonrası şişkinlik ne zaman geçer?
Kürtajdan sonra karında şişlik en çok doku zedelenmesinden meydana gelmekte ve iyileşme sürecine girilmekle birlikte 1-2 gün içinde hiçbir müdahalede bulunulmadan geçmektedir.
Kürtajdan sonra hormonlar ne zaman düzelir?
Bu hala gebe olduğunuz anlamına gelmiyor. HCG hormonunun kandan tamamen kaybolması için 4 hafta gerekmektedir. Ayrıca kürtajdan sonra rahminizde biraz şişkinlik olabilir ve serviks birkaç hafta daha açık kalabilir.
Kürtaj sonrası vücutta neler olur?
Bazende 15-20 gün kadar devam eden leke tarzı vajinal kanama olabilir. Kürtaj sonrası ilk adet ise işlemden 4-6 hafta sonra olur. Nadirde olsa kürtaj sonrasında enfeksiyon, rahim delinmesi, rahimde parça kalması, rahim içi yapışıklık, başarısız kürtaj gibi sorunlar ile karşılaşıbilir.
Kürtaj sonrası nelere dikkat etmek gerekir?
Enfeksiyondan korunmak için müdahale sırasında steriliteye dikkat edlmeli, kürtajdan sonra doktor tarafından verilen antibiyotik mutlaka kullanılmalı, kürtajdan sonraki günlerde havuza girmemeli, cinsel ilşki kurulmamalı, perine temizliğine dikkat etmeli. Rahim delinmesi, çok ender durumlarda olur.
Kürtaj sonrası antibiyotik kullanmak şart mı?
Dolayısıyla ek olarak kürtaj sonrasında antibiyotik kullanmanıza (özel bir sebep söz konusu değilse) gerek yoktur. İşlem sonrası 3-4 gün kadar lekelenme tarzında kanamanız olacaktır. Kanama ile birlikte ufak pıhtı ya da parçalar da düşebilir. Bu tamamen normal bir durumdur.
Kürtaj sonrası ağrı ne kadar sürer?
Başarılı işlemlerde maksimum 20 gün sonra ağrı kesiciye gerek kalmadan sözü edilen ağrılar tamamen geçmektedir. Ancak kürtaj sonrası ağrı şiddetliyse mutlaka doktora başvurulmalı ve nedeni araştırılarak uygun bir tedavi yöntemi uygulanmalıdır.
Kürtajdan sonra kalan parça nasıl olur?
Kürtaj sonrası herhangi bir parça kalması, enfeksiyon veya başka bir komplikasyon gelişebilme olasılığına karşı hastalar genellikle kürtajdan 1 hafta sonra kontrol muayenesine çağrılır. Eğer parça kalması varsa ultrasonda belirlenir ve tekrar ufak bir müdahale ile (genellikle vakum kürtaj ) kalan parça alınır.
Kürtaj işlemi kaç dakika sürüyor?
Kürtaj işlemi gebeliğin haftası ile bağlantılı olmakla birlikte yaklaşık 5-10 dakika arasında süren bir işlemdir. Gebelik haftası arttıkça süre doğal olarak uzamaktadır. Sedasyon anestezi ile kürtaj işlemi yapılan hastalarda hastanın alacağı hafif doz anestezi ve işlem sonrası dinlenme süresi göz önüne alınmalıdır.
Kürtaj ne kadar süre içinde yapılır?
Kürtajın (tıbbi tahliye) yasal süresi son adet tarihinin ilk gününden itibaren sayıldığında 10 haftadır. Ancak döllenmenin erken olması durumunda bu süre hiç farkında olmadan aşılabilir. Bu nedenle istenmeyen gebeliklerde son haftanın beklenmemesi gerekir.
Kürtaj olduktan sonra spor yapılır mı?
Kürtaj öncesinde ve sonrasında yoğun kanamanız olmamışsa isterseniz kürtaj sonrası yürüyüş ve spora da gidebilirsiniz. 15 gün kadar kürtajdan sonra cinsel ilişkiye girmemeniz iyi olur.Fakat eğer ağrınız yoksa 1. haftanın sonunda prezervatifle cinsel ilişkiye girebilirsiniz.
Kürtaj sonrası hamilelik belirtileri devam eder mi?
Kürtaj sonrası gebeliğin devam etmesi: Kürtaj başarısız olmuştur ve gebelik aynı kürtaj öncesi olduğu gibi devam etmektedir. Bu durum gebelik kesesinin henüz çok ufak olduğu durumlarda kanülün keseye ulaşamaması sonucu meydana gelir. Belli bir süre sonunda (genellikle 1 hafta sonra ) tekrar kürtaj gerekir.
Vakumlu Kürtaj rahime zarar verir mi?
İstenmeyen gebeliklerde tercih edilen vakumlu kürtaj işleminin bir zararı yoktur. Vakumlu aspirasyon yeniden hamile kalmanıza engel olmaz, normal doğum yapmanızı önlemez ve aynı zamanda cinsel yaşam konforunda kalıcı bir sorun doğurmaz.
Kürtajdan sonra hamama gidilir mi?
Kürtaj işleminden sonra 15 gün cinsel ilişkide bulunmamalısınız. Deniz, havuz, jakuzi, küvet, hamam ve sauna yasaktır. Enfeksiyon kaparsınız. Kürtaj sonrası bir hafta sonra mutlaka randevu alıp kontrole gitmelisiniz.